Даний режим харчування повністю враховує захворювання та індивідуальні обмеження що до хвороби замовника (харчова алергія, дисфункція щитовидної залози, резистентність до інсуліну, функціональні порушення ШКТ та ін..). Сучасні дослідження показують, що правильно підібрана дієта не тільки зменшує симптоми захворювання, але і зменшує потребу в медикаментах і значно покращує якість та стиль життя. На сьогодні харчова непереносимість є проблемою майже у 41% населення світу. Симптоми непереносимості виникають не відразу після вживання шкідливого продукту, а можуть розвиватися навіть через кілька годин або днів. Серед найбільш поширених симптомів: діарея та шлункові розлади, головний біль, шкірні висипання, синдром роздратованого кишечника або здуття живота чи запори.